KORU KÖYÜ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0


 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
< class="" height="25"> KORU KÖYÜ FORUM
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
< class="" height="25"> En son konular
» Yunus Emre (GÜLCE-BAHÇE)
KURU DOLMA EmptyPerş. Şub. 24, 2011 4:47 pm tarafından

» Ozan Dede Korkut
KURU DOLMA EmptyC.tesi Ara. 04, 2010 10:30 pm tarafından

» ARTİN AGOPYAN KİMDİR
KURU DOLMA EmptyPaz Eyl. 05, 2010 4:39 am tarafından

» Dirse Han Oğlu Boğaç Han Destanı(GÜLCE BULUŞMA
KURU DOLMA EmptyPerş. Mayıs 13, 2010 4:23 pm tarafından

» YAŞAR HOCA'YA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
KURU DOLMA EmptySalı Mart 16, 2010 10:08 pm tarafından

» Türkçe olan herşeyi yasakladılar
KURU DOLMA EmptyCuma Şub. 26, 2010 10:44 pm tarafından

» BAYRAM GELENEKLERİMİZ
KURU DOLMA EmptySalı Ekim 27, 2009 12:31 pm tarafından

» ŞAKİRT ANLATIYOR
KURU DOLMA EmptySalı Eyl. 08, 2009 11:27 pm tarafından

» Bunları Not Alınız
KURU DOLMA EmptyC.tesi Ağus. 29, 2009 11:11 pm tarafından


 

 KURU DOLMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
vuslati
Admin



Mesaj Sayısı : 126
Kayıt tarihi : 24/12/08

KURU DOLMA Empty
MesajKonu: KURU DOLMA   KURU DOLMA EmptyPaz Ocak 18, 2009 11:48 am

Malzemesi:


10 adet kurutulmuş patlıcan
10 adet kurutulmuş dolmalık biber
500 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi


KURU DOLMA Trans

Tarifi:


Kuru
dolmalık sebzeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yumuşayan
sebzelerin suyunu süzün. Bir tencereye alarak üzerlerini geçecek kadar
su koyun ve 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Kıyma, haşlanmış
nohut, bulgur, ince kıyılmış kuru soğan, pirinç, domates ve biber
salçaları, tuz, karabiber, kırmızı biberi büyük bir kasede karıştırın.
Bu karışıma 2 yemek kaşığı su ekleyin. Biberle patlıcanları doldurup,
tencereye dizin. Yarıya kadar su koyup, orta ateşte pişirin. Öte yandan
sosu hazırlayın. Erimiş tereyağında dövülmüş sarmısağı biraz kavurun.
Salça, nane ve nar ekşisi katarak 5 dakika pişirin. Bu arada pişmiş
olan dolmaların üzerine bu sosu gezdirin ve 15 dakika daha birlikte
kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://korukoyu.yetkin-forum.com/portal.htm
 
KURU DOLMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KORU KÖYÜ :: KADINCA(AİLEYE YÖNELİK BİLGİLER) :: YEMEK-
Buraya geçin:  
Bedava forum kurmaya hazir misin ? | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar