vuslati Admin
Mesaj Sayısı : 126 Kayıt tarihi : 24/12/08
| Konu: ŞEKERPARE Paz Ocak 18, 2009 12:14 pm | |
| ŞEKERPARE Malzemeler
- 2 bardak eleniş un
- ½ paket margarin
- 2 fincan pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Yeterince fındık veya badem
Şurubu İçin
- 2 bardak toz şeker
- 2 bardaktan biraz az su
- 1 tatlı kaşığı limo suyu
Hazırlanışı:
- Şeker,
su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 adet yumurta pudra şekeri ile çırpılır. İçerisine erimiş soğuk yağ dökülüp karıştırılır.
- Un,
bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle hamur yoğrulur. Yağlanmış olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak dizilir.
- Üzerine
fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pişirilmeye bırakılır. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu dökün.Afiyet olsun.
| |
|